Uroskansiosta ja kuvista

Uroskansion käytöstä

Sivustolle on koottu suomalaisia jalostuskäytössä olevia tai olleita sileäkarvaisia collieita.

Tietoja kerätessä tallennetaan tietokantaan tiedot koirasta ja sen omistajasta ilmoittajan antamien tietojen mukaisesti. (omistajan nimi, paikkakunta, kotisivuosoite, email ja puhelinnumero). Tietosuojaseloste.

Omistajat voivat lisätä linkittää oman kuvansa koirilleen ja muokata koirien tietoja käyttäjätunnuksillaan. Huomioithan, että käyttämäsi sivusto sallii kuvien linkittämisen ulkopuoliselle sivustolle (esim. omat kotisivut).

Huomioikaa kuvien käytössä tekijänoikeudet!

Koiran voi poistaa sivustolta käyttäjätunnuksillaan, lisäksi tietojen poistaminen onnistuu myös lähettämällä ylläpitäjälle sähköpostia, jos et tiedä tunnuksia tai olet unohtanut ne ja haluat koiran poistettavaksi sivustolta.

Lisättyjen koirien käyttäjätunnukset voidaan vaihtaa lähettämällä ylläpitäjälle sähköpostia. Kerro samalla mitkä koirat haluat uusille tunnuksille. Myös unohtuneet tunnukset ja salasanat saa sähköpostilla yhteyttä ottamalla.

Sivusto on yksityinen projekti, joten sen sisällön oikeellisuutta ei taata. Ylläpitäjä tarkkailee sivustoa, ettei mitään täysin kuvitteellista sisältöä ei sivuille ilmestyisi, mutta ongelmista ja epämääräisestä sisällöstä voi myös laittaa viestiä.

Kiitokset kaikille aktiivisille sivuston käyttäjille!

Elina Riipi elina@haukotus.net

Ohjeita

Kuvan lisääminen

Kuvan tulee olla jo näkyvillä tai saatavilla netissä, jotta sen voi lisätä urossivuston tietoihin. Ottakaa huomioon, että käytätte kuvia, joiden käyttöön teillä on lupa, mielellään sellaisia, jotka ovat teidän omilla kotisivuillanne jo näkyvissä.

Kuvan osoitteen netissä saa selville menemällä halutun kuvan sisältävälle sivulle, klikkaamalla kuvan päällä hiiren oikealla napilla ja valitsemalla listasta kuvan ominaisuudet (properties). Ominaisuudet avatuvat yleensä pikkuikkunaan, jossa näkyy kuvan osoite (address/url). Kopioi kuvan osoite siitä ja liitä se sitten 'Kuvan osoite netissä:' -kenttään pentueen lisäys- tai muokkaussivulla.

Kuva voi olla sivulla taustakuvana, jolloin sille ei saa esille ominaisuuksia ja kuvan osoite tulee selvittää muuta kautta.

Jos kuvan osoitetta ei saa selville, 'Kuvan osoite netissä:' -kenttä kannattaa jättää tyhjäksi. Pyrin kyllä korjaamaan virheellisiä osoitteita, jos niitä satun huomaamaan, mutta pyytäkää mielummin sähköpostilla apua, kuin luotatte siihen että huomaan virheen. :)

Huomioithan, että käyttämäsi sivusto sallii kuvien linkittämisen ulkopuoliselle sivustolle (esim. omat kotisivut tai kuvajakopalvelut kuten postimages.org tai imgur.com).
Facebook ei ole kuvajakopalvelu ja tästä syystä Facebookin kautta linkitetyt kuvat eivät useinkaan näy muutamaa päivää pidempään.