Uroksen tiedot - Diura's Ambassador

Päivitetty 24.1.2023
Sileäkarvainen collie, Diura's Ambassador

Diura's Ambassador

KoiraNet
s. 20.11.2018
Tricolour

Silmät: cea-vapaa (kantaja)
Lonkat: A/A
Kyynärpäät : 0/0

Näyttelyistä: ERI
Harrastustuloksia: BH

Lisätietoja

DM N/N (vanhempien mukaan)
Selkä: LTV1 VA1
BH suoritettu
Luonnetesti 142 +++

Haltijan kertomaa:
Picon kanssa on harrastettu pk-hakua ja raunioita säännöllisesti. Joitain kertoja Pico on käynyt myös lampailla ja tehty metsäjälkeä. Picolla on monesti enemmän vauhtia kuin järkeä mukana. Isompia ja pienempiä kolhuja tulee tasaisesti, mutta onneksi ne eivät ole menoa haitanneet ja suuremmat kolhut on saatu hieronnalla ja osteopaatilla kuntoon. Vilkkautta Picossa löytyy suhteellisen paljon ja kierrokset alkavat helposti nousemaan, jos ympärillä on jotain kiihdyttävää. Osaa kyllä keskittyä tekemään töitä hyvin ja iän myötä onneksi kierroksia on jo helpompi kontrolloida. Palkkautuu hyvin leluilla ja ruualla. Lelujen arvo on selvästi noussut iän myötä. Korkeus on rotumääritelmän ylärajalla.

Pico asuu kerrostalossa ainoana koirana. Postin tulo pitää kommentoida ja ovikello haukkua, mutta muuten ei ääniin reagoi. Vahtiviettiä kuitenkin löytyy ja autosta helposti kommentoi ohikulkijoita. Rakettien äänet kuulee ja ihmettelee, mutta ei kerää painetta. Picolla pysyy hyvin pakka kasassa, vaikka lähialueilla olisi juoksuisia narttuja. Picon kanssa on helppo matkustaa ja se osaa rauhoittua hyvin vieraisiin paikkoihin. Minkäänlaiset alustat arjessa eivät ole tuottaneet hankaluuksia. Suhtautuu ihmisiin avoimesti tai välinpitämättömästi. Kaikki hoitotoimenpiteet, hieronnat, eläinlääkärit yms. sujuvat vaivatta.

Pico on tarkka resursseista, erityisesti ruuasta muita koiria kohtaan. Oma tila on myös tärkeätä ja isossa laumassa tuskin tulisi toimeen. Narttujen kanssa tulee toimeen, kunhan ympärillä on tarpeeksi tilaa ja ruokaa ei ole tarjolla.

Picolta on leikattu hännästä karvajuuren rakenteista alkunsa saanut hyvänlaatuinen kasvain marraskuussa 2021. Lähisuvussa ei ole muilla koirilla ollut vastaavia. Nuorena koirana Pico söi ab-kuurin vatsavaivoihin ja sai sen jälkeen hiivan tassuihin. Muuten Pico on ollut terveenä. Ruokaa ei voi vaihtaa aivan lennosta, mutta hyvin sietää erilaisia treeninameja.

Pico on käytettävissä jalostukseen terveille ja hyväluonteisille nartuille. Luonnetestivideo on saatavilla kysyttäessä.

Kuva Helena Kosonen
Omistaja Riia Lehti /co Iida Hyytinen
Emailkenneldiuras@gmail.com
Puh0405199861

Luonnetesti

142 +++ LEIKOLA KATRI & MÖLLER MIA

Sukutaulu

Nuuskakairan Samma På SvenskaVilda-Medusa Anam AmigoWhatchman Izor
Mironik's Medusa
Nuuskakairan Pirtti-HirmuSharleis Bold Bubba
Nuuskakairan Tiidanieida
Judy's Magician Sabbra CadabraJudy's Magician Smoke On The WaterWalensian Maestro
Syystai'an Auringonkukka
Asandzan ClaraSyystai'an Viisas
Asandzan Adelfina
 
Kuva Helena Kosonen
 
Kuva Nelly Tamminen