Uroksen tiedot - Goldlady's Rider on the Storm

Päivitetty 9.1.2022
Sileäkarvainen collie, Goldlady's Rider on the Storm

Goldlady's Rider on the Storm

KoiraNet
s. 27.05.2016
Tricolour

Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia
Lonkat: A/A
Kyynärpäät : 0/0

Näyttelyistä:

Lisätietoja

Selkä: SP0, LTV0
MDR1 -/-
DM N/N

Ludo on tasapainoinen, sosiaalinen ja sopeutuvainen koira. Se on kasvanut vapaana hevostallilla isossa koiralaumassa ja siihen on voinut aina luottaa sataprosenttisesti. Ludo on todella innokas ja haluaisi mielellään olla kaikkien (myös ei-lajitovereiden kuten rottien, kissojen, pupujen ym) kaveri, mutta osaa myös antaa tilaa sitä tarvitseville. Pitää kyllä omat puolensa ja sanoo takaisin jos toinen koira hyppii silmille, mutta ei ole koskaan haastanut itse riitaa tai jäänyt kyräilemään välienselvittelyn jälkeen. Ihmisiä kohtaan Ludo on avoin ja ystävällinen - oli kyseessä sitten tuttu tai tuntematon, lapsi tai aikuinen, niin sen on pakko olla hyvä tyyppi jos siltä saa rapsutuksia!

Ludon kanssa on käyty noseworkin ja rally-tokon peruskurssit, itsenäisesti treenailtu agilityä ja kerran kokeiltu myös rauniohakua. Omistajan elämäntyylin takia Ludo on kuitenkin ollut pääosin talliapulaisena ja lenkkikaverina, eikä sen kanssa olla koskaan tähdätty kilpakentille vaikka siitä sinnekin luonteensa puolesta aivan varmasti olisi. Oikeastaan mikä vaan mitä saa ihmisen kanssa touhuta, on Ludon mielestä ihan parasta ja se oppii todella nopeasti uutta. Palkaksi tehdystä työstä kelpaa niin herkut, lelut kuin pelkät kehut ja rapsutuksetkin. Vetoleikit on ihan huippukivoja ja pallon perässä jaksaisi juosta maailman tappiin. Innostuessaan rakastaa omaa ääntään, mutta osaa myös hiljentyä eikä huuda turhaan.

Ludo viihtyy aktiivisessa elämäntyylissä ja on mielellään mukana ihan kaikessa. Ei kuitenkaan kerää kierroksia vaikka olisi pidempikin aika vailla peruslenkkiä kummempia aktiviteetteja.

Ludo on hyvällä tavalla ahne – se syö aina ruokansa reippaasti ja palkkautuu helposti nameilla, mutta ei pistele harkitsematta poskeensa ihan kaikkea mitä eteen laitetaan. Sillä ei ole ollut herkkämahaisuutta eikä allergioita.

Elämä tallilla on totuttanut Ludon kaikenlaisiin ääniin ja paukkeeseen eikä se reagoi ukkoseen, ilotulitteisiin tai muihinkaan koviin ääniin. Ei alusta-arkuutta tai muitakaan epävarmuuksia.
Omistaja Daniela Pietikäinen
PaikkakuntaVantaa/Oulu
Emaildaniela@midas.fi

Sukutaulu

Nuuskakairan Pilkku-PoikaFI MVA Sharleis Bold BubbaC.I.B. FIN MVA DK MVA EE MVA LT MVA RU MVA BY MVA EEV-04 DKV-06 RKFV-06 Helga Neitin Tsaari Timo
Sharleis Mighty Mandy
Nuuskakairan TiidanieidaFIN KVA Häntiäisen Big Boss Buster
FIN MVA SE MVA DK MVA Tanning Lana Turner
Kangasvuokon Blueberry MuffinFI MVA Goldlady's SummerstormGoldlady's Guest of Honour
Kangasvuokon Mona Lisa
C.I.B. POHJ MVA FI MVA SE MVA NO MVA PL&PZV-14 Kangasvuokon OliwiaSandcastle's True Topic
C.I.B. FI MVA EE MVA Kangasvuokon Michelle
 
© Kiia Kuokka